irie Menstrüel Disk: Yeni ve Alternatif Bir Seçenek

irie Menstrüel Disk: Yeni ve Alternatif Bir Seçenek

irie Menstrüel Disk: Yeni ve Alternatif Bir Seçenek

Günümüzde, regl dönemleriyle başa çıkmanın birçok yolu var. Bunlardan biri olan menstrüel disk, son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz alternatif bir regl ürünüdür. Regl olan bireylerin menstrüasyon dönemlerini daha konforlu bir hale getiren menstrüel disk, irie kalitesiyle karşınızda.

Bu haftaki yazımızda benzersiz tasarımıyla dikkat çeken yeni ürünümüz irie menstrüel disk hakkında merak edilenleri ele aldık.


Menstrüel Disk nedir, ne işe yarar?

Menstrüel disk, geleneksel tampon ve pedlere alternatif bir regl ürünüdür. Tampon ve pedlerin aksine, menstrüel diskler vajinanın içine yerleştirilir ve menstrüel sıvının dışarı akmasını engeller. Çevre koruma bilinci ve sürdürülebilirlik kavramının öneminin artmasıyla birlikte her alanda daha az atık oluşturan ürünlerin üretilmesine yönelik çalışmalar hız kazandı. Buna paralel olarak ortaya çıkan menstrüel diskler de alternatif regl ürünleri içinde kullanım kolaylığıyla öne çıkan bir seçenek. Sürdürülebilir ve konforlu bir seçenek olarak menstrüel disk, şimdi benzersiz bir tasarımda, irie kalitesiyle Türkiye’de.

irie Menstrüel Disk, Alman menşeili 1. Sınıf kalitede %100 tıbbi silikon malzemeden üretilen bir medikal menstrüasyon ürünüdür.

Vajinanın arka kısmında, serviksin hemen altındaki bölgeye yerleştirilerek kullanılan irie Menstrüel Disk, yerleştirildiğinde vajinanın duvarlarına doğru kendiliğinden açılarak rahim ağzının önüne yerleşir ve menstrüel sıvının dışarı akmasını engeller. irie Menstrüel Disk, menstrüel sıvının bir kullanımda 12 saate kadar sızmadan muhafaza edebilmesini mümkün kılar. 42 ml hacmi bulunan irie Menstrüel Disk, standart boyda olup tüm anatomilerle uyumludur.


Menstrüel diskin avantajları nelerdir?

Menstrüel disklerin, geleneksel tampon ve pedlere göre birçok avantajı vardır. Menstrüel diskler:

Daha fazla koruma sağlar. Menstrüel diskler, tampon ve pedlerden daha fazla sıvı alabilirler. Bu, özellikle normal menstrüel sıvı atım yoğunluğu yüksek olanlar veya menoraji (bkz. https://irie.com.tr/blog/menoraji-nedir-asiri-regl-kanamasi-hakkinda-her-sey ) yaşayanlar için son derece kolaylaştırıcıdır.

Daha rahattır. Menstrüel diskler, rahim ağzına yakın bir bölgeye yerleştirilir, dolayısıyla vajina kanalının içinde yer kaplamaz. Bu da, vajina kanalına yerleşerek sıvıyı emip şişen tamponlarda ve vulvada tahrişe sebep olan pedlerde hissedilen rahatsızlığı ortadan kaldırır. Ayrıca yumuşak malzemeden üretildikleri için yerleştirildiklerinde hissedilmezler. Kullanıcılar, vajina içinde rahatsızlık hissi olmadan oturabilir ve hareket edebilir, bu da günlük aktiviteleri rahatlıkla sürdürebilmelerine olanak tanır.

Sızıntısız bir regl dönemi: Doğru şekilde kullanıldığında, menstrüel diskler sızıntı riski taşımaz. Diskin yerine tam oturmasıyla, menstrüel sıvının sızma olasılığı ortadan kalkar.

Daha uzun süre korur. Menstrüel diskler, tek kullanımlık tampon ve pedlerden daha uzun süre koruma sağlar. irie Menstrüel Disk 12 saate kadar güvenle kullanılabilmektedir. Bu, özellikle spor yapan, seyahat ve iş yoğunluğu gibi nedenlerle uzun süre dışarıda kalan, okul, işyeri veya halka açık alanlar gibi yerlerde çok sayıda kişiyle aynı tuvaleti kullanmak zorunda olan kişiler için son derece avantajlıdır.

Aktiflikte rahatlık sunar. Menstrüel diskler, yüzme, spor veya egzersiz gibi aktif aktiviteler sırasında maksimum rahatlık sağlar. Disk, doğru yerleştirildiğinde yerinden oynamaz ve fiziksel aktiviteler sırasında sızıntı endişesi yaşamadan rahatça hareket etmenizi sağlar.

Çevre dostudur. Çok fazla miktarda geri dönüştürülemeyen atık oluşturan tek kullanımlık ped ve tamponların aksine uzun yıllar kullanılabilen menstrüel diskler, atık oluşumunun azalmasına katkıda bulunur. 1 adet irie Menstrüel Disk, %100 tıbbi silikon malzemeden üretilen özel yapısıyla 10 yıl boyunca güvenle kullanılabilmektedir. Bu da, menstrüel disk kullanan bireylerin minimum atık oluşturmalarını sağlar.

Cinsel İlişki Esnasında Kullanılabilir.  irie Menstrüel Disk vajinal kanalın sonunda bulunan vajinal fornikse yerleşir ve bu nedenle vajinal kanal boş kalır. Bu sayede rahatlıkla penetratif cinsel ilişkide kullanılabilir, esnek yapısı sayesinde rahatsızlık yaratmaz ve sızdırmaz. Orgazm olmanın regl sancılarına iyi geldiğini biliyor muydunuz? Evet! Hem de sızıntı olmadan bu deneyimi yaşayabilirsiniz.


irie Menstrüel Disk nasıl kullanılır?

Menstrüel diskinizi ilk kez kullanmadan önce, kullanım talimatlarını dikkatlice okumanız önemlidir. Her periyodun ilk kullanımından önce sterilize ettiğiniz diskinizi yerleştirmek için öncelikle ellerinizi 20 saniye boyunca su ve sabunla iyice yıkamayı ihmal etmeyiniz. irie Menstrüel Disk, katlama çentiği ve parmak oyuntulu özel tasarımıyla kullanıcılarına üstün kullanım kolaylığı ve konfor sunar. Özel katlama çentiği sayesinde kolaylıkla ikiye katladığınız diskinizi katlı haldeyken vajina kanalında ilerletin. Parmağınızın ucuyla iterek diskinizi serviksin hemen altına, pubik kemiğin arkasına yerleştirin. İşte bu kadar! Vakumlama yapmanıza gerek yok. Çünkü disk vajina kanalının yukarı bölümüne, rahim ağzının önüne yerleşince kendiliğinden açılarak yerleştiği bölgede tutunur.  Böylelikle vakumlama yapılmaksızın sızıntı engellenmiş olur. Ayrıca menstrüel diskiniz vajina kanalında yer tutmadığı için, kanal penetratif ilişkiye uygun şekilde boş kalır. Cinsel ilişki esnasında olabilecek her temas diskin esnek alt haznesine denk gelir. Diskiniz esnek yapısıyla hareketi kısıtlamaz ve sızıntıyı önler.

irie Menstrüel Diskinizi çıkarmak istediğinizde mutlaka ellerinizi iyice temizlediğinizden emin olmalısınız. Tuvalette oturur pozisyonda veya duşta hafif eğilerek parmağınızla diskin oyuntusunu bulun. Oyuntudan çekerek diskinizi nazik ve yavaşça dışarı doğru çekin. Diskte biriken sıvıyı boşaltın, diskinizi sadece suyla veya irie intim wash temizleme sıvısıyla temizleyip durulayarak tekrar yerleştirin. Hepsi bu kadar! Periyodunuzun sonunda bir kez daha sterilize ederek güvenle saklayın. Her periyotta aynı şekilde temiz ve özenle kullanıldığı sürece 1 adet irie menstrüel disk, 10 yıl boyunca güvenle kullanılabilmektedir.

irie Menstrüel Diskin sunduğu avantajlar, regl dönemlerinin yarattığı zorlukların daha kolay atlatılmasını sağlar ve daha konforlu bir regl süreci yaşanmasına imkan tanır. Ancak her kadının bedeni farklı olduğundan, herhangi bir menstrüel ürünü kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmak her zaman önemlidir. Bu sayede kişisel sağlık durumunuza en uygun olan regl ürününü seçebilirsiniz. irie Menstrüel Disk ve diğer hijyen ürünlerimize en uygun fiyatlarla sahip olmak için çevrimiçi mağazamızı ziyaret edebilirsiniz: https://irie.com.tr/pages/urunler

Çünkü herkes irie* hissetmek ister.


* irie [sıfat]: kişinin mevcut haliyle mutlu ve kendiyle tamamen barışık olması.